1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. ÖSYM BAŞKANLIĞINA PROF.DR. BAYRAM ALİ ERSOY ATANDI

ÖSYM BAŞKANLIĞINA PROF.DR. BAYRAM ALİ ERSOY ATANDI

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi.  

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddiaları sonrası ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı. 

Halis Aygün’ün yerine ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. 

PROF. DR. BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR? 

Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996’da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de profesör unvanını aldı. 

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy’un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017’den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor. 

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020’den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

 

ÖSYM BAŞKANLIĞINA PROF.DR. BAYRAM ALİ ERSOY ATANDI
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Yalova Atakent Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!