1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. ÇİFTLİKKÖY’DE TUFAG RÜZGARI ESTİ

ÇİFTLİKKÖY’DE TUFAG RÜZGARI ESTİ

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü TUFAG’ın bu yıl 36’ıncısını düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne dünyanın dört bir yanından katılan ülkelerin ekipleri, Çiftlikköy Mokamp alanında sergiledikleri gösterilerle nefes kesti.

Çiftlikköylülerin büyük ilgi gösterdiği gösteriler Gürcistan ekibinin danslarıyla başladı. Ardından birer birer sahne alan Meksika, Hindistan, Endonezya, Kuzey Makedonya ve Bosna Hersek ekipleri Çiftlikköylülere unutulmaz güzellikle bir akşam yaşattı. Renkli kıyafetleri ve otantik ezgileriyle sahneyi dolduran ekipler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

1986 yılından bu yana gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması ise 6 Temmuz Perşembe akşamı Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda Bosna Hersek, Endonezya, Hindistan, Gürcistan, Karadağ, Meksika, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da TUFAG’ın dünyanın dört bir tarafından gelen ekiplerin kendi kültürlerini ortaya koyan renkli bir şölene ev sahipliği yaptığını ifade ederek, yarışmaya katılan ekiplere başarı dileklerini iletti ve TUFAG’ı tebrik ettiğini dile getirdi.

ÇİFTLİKKÖY’DE TUFAG RÜZGARI ESTİ
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Yalova Atakent Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin