Yalova Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyenin kadın personellerine özel bir gece organize etti. Programa; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, eşi Gökşen Şahin Tutuk ile birlikte katıldı.
Kadınlar gününün ortaya çıkışından tarihin birçok sahnesinde medeniyetimizin kadına verdiği değere kadar bilgiler veren Gökşen Tutuk; “Bugün burada bulunmamızın sebebi; Amerika’nın New York kentinde kadın işçilerin kendi haklarını savunmak için başlatılan grev esnasında çıkan yangında, fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçinin yaşamını yitirmesidir. Bunun sonucunda birçok ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanmaktadır. Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey kahraman Türk Kadını; sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüyle tüm dünyaya örnek olacak adımlarla kadınlara yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Bende bir kadın olarak bana bahşedilen bu hakları sonuna kadar layıkıyla koruyacağıma söz veriyorum. Peki sizlerde söz veriyor musunuz? Hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.
Başkan Tutuk, “Siz Değerli Kadınlarımızın Hepimizin Üzerinde Emeği Var”
“8 Mart, kadının toplum içindeki yerinin nedenli önemli olduğunun vurgulandığı gündür” diyerek sözlerine başlayan Başkan Tutuk ise, “Doğumdan ölüme kadar siz değerli kadınlarımızın hepimizin üzerinde emeği var. Kıymetli mesai arkadaşlarım; sizlerin sadece aileleriniz üzerinde değil tüm Yalova’nın üzerinde emeğiniz var. Sizlere her zaman değer verdik. Bundan sonrada aynı anlayışla odak noktamız sizler olarak hep birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.



