TURİZM HAFTASINDA KABAKLI’DA TREKKİNG

19nis.trekkk
Bu yıl 40’ıncı kez kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Çiftlikköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen doğa yürüyüşüne yoğun ilgi vardı.

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut’un yanı sıra Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Güven, İlçe Emniyet Müdürü Cem Bozdağ, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla, Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Alper Perihanoğlu, ilçedeki okul müdürleri ve idareciler, kamu kurum temsilcileri ve öğretmenlerin katıldığı doğa yürüyüşü yeşilin maviyle birleştiği Kabaklı Köyü’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 10 km’lik parkurda Kabaklı Köyü’nün doğal güzelliklerini görme imkanı bulan yürüyüşçüler, Kabaklı Köy Muhtarı Çetin Kaya’nın rehberliğinde köy meydanından tarihi Karaçalık yerleşimi ve tarihi su kuyularını da görerek Taşköprü sırtlarına kadar yürüdü. Burada Taşköprü Arabalı Vapur İskelesi, Körfez Köprüsü ve Altınova Tersanelerinin panoramik manzarasını büyük bir keyifle izleyen yürüyüşçüler, Marmara Denizi’nin eşsiz manzarasını artlarına alarak hatıra fotoğrafları da çektirdikten sonra dönüş yoluna koyuldu. Kuruluşu 1892’lere giden köye vardıktan sonra köylülerin ikram ettiği çiğ börek, süt gibi ikramlarla yorgunluk atan ekip, Kabaklı Köyü’nün güzelliklerini yerinde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Exit mobile version