Yalova Valiliği, Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin kritik düzeye düşmesi nedeniyle kent genelinde 26 Kasım 2025 itibarıyla planlı su kesintilerine geçileceğini duyurdu.
Valilik tarafından yayımlanan Acil Su Eylem Planı Yönetmeliği kapsamında, su arzı günlük olarak %50 oranında azaltılacak. Bu çerçevede, Yalova’daki tüm belediyeler tarafından 26 Kasım Çarşamba günü itibariyle 20.00–05.00 saatleri arasında mahalle bazında planlı su kesintileri uygulanacak. Uygulanacak takvimler belediyelerce belirlenecek ve duyurulacak.
Belediyelerin, sorumluluk alanlarındaki mahallelere yönelik ayrıntılı şebeke kesinti takvimlerini hazırlayarak Yeşil Körfez Su Birliği’ne (YKSB) iletmeleri istendi.
Yetkililer, kesintilerin su seviyeleri normale dönene kadar sürdürüleceğini, vatandaşların ise su kullanımında tasarrufa özen göstermesi gerektiğini vurguladı.
