‘KEDİLERİMİZİ YİYEBİLİR MİYİZ ARTIK?’
Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülke genelinde faaliyet gösteren Petshopların Kasaplar Odası’na bağlandığını açıkladı.
Açıklamanın ardından pek çok vatandaş olaya tepki gösterip ‘Kasaplarda kedi köpek mi satılacak?’, ‘Kedilerimizi yiyebilir miyiz artık?’ yorumları yaptı.
Başkan Yardımcı, böyle bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
Aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı olan Yardımcı, yanlış anlaşıldıklarını söyledi.
Petshopların odalaşmadığı kentlerde canlı hayvan satanların Kasaplar Odası’na, yem satanların ise Fırıncılar Odası’na kaydedildiğini, düzenlemenin ise yeni olmadığını kaydeden Yardımcı, “1 yıl önce yapılan bir düzenleme. Tamamen esnafı korumak için yapılmış bir çalışma ama görüyorum ki yanlış anlaşılmışız.” diye konuştu.
İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan ise kararla ilgili detayları anlattı.
Arslan, “Aslında bütün meslek birimlerinin alt grupları var. Daha öncesinde Petshoplar farklı gruplara üye olabiliyorlardı. Mesela bundan önce çiçekçiler alt grubuna üyelerdi, şimdi de bir kısmını Kasaplar Odası’na bağlamışlar. Ama sadece Kasaplar Odası değil. Kulağa çok uygun gelmiyor ama yine de hayvan sağlığı ile ilgili önemli ürünler satılıyor burada. İşleyişinde, ruhsatlanmasında, denetlenmesinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Yine Tarım Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe müdürlükleri tarafından çalışma izni verilecek. Denetimler yine aynı şekilde yapılacak.” ifadelerini kullandı



